Gå-klubbens tur til Hundested

På vej til Sandskulpturerne.

Gå-klubbens tur til Hundested torsdag d. 19 juli 2018.

Vi mødtes, nogle af os, som vanligt på P pladsen ved lægecentret, denne dag dog kl 9,00. vi kørte derefter til færgelejet i Rørvig hvor vi mødtes med de som var kørt direkte til Rørvig. Således blev vi samlet til en fornøjelig gruppe på 13 personer som hver især løste biletter ved automaterne, nogle dog med større eller mindre held og besvær med kort og koder end andre. Og efter at alle var kommet lykkeligt igennem ”kampen mod maskinerne” kunne vi konstaterer at man også bare kunne indløse billet ved blot at købe den ”manuelt” inde på billetkontoret..!  Som sædvanlig på vores udflugter, var vejret jo fantastisk! Masser af sol og varme.. så færgeturen over blev en fornøjelse. Vel ankommet til Hundested, drog vi i nogenlunde samlet flok, gennem den hyggelige havn til Sandskulptur udstillingen. Udstillingen var den 7-ende, denne gang med temaet: Myter og Legender. Skulpturerne er fantastiske i deres udtryk og form, med motiver af alt fra græske guder under solen- og Jack the Ripper i mørket. Den kunstneriske fantasi er uden grænser! Kunstnerne som dygtigt har udført disse monementale skulpturer, kommer fra hele verden og flere er verdensmestre.

Efter vi havde set sandskulptur udstillingen, besluttede nogle at vi gik turen til Polarforskeren Knud Rasmussens hus, en smuk og dejlig tur, ad stier langs med stranden og kysten nord for havnen, på ca. 2 km. hver vej. 

Nogle løste entre til Knud Rasmussens hus, hvor de så mange spændende ting og billeder fra Polarforskerens fantastiske liv og rejser. Andre gik videre op til Varden, rejst til minde om Knud Rasmussen og til det fantastiske Spodsbjergs Fyr som begge ligger højt på skrænten langs kysten, med en fantastisk smuk udsigt ud over havet med Hesselø i Horisonten.

Vel tilbage i havnen, valgte nogle at gå på restaurant for at spise frokost, mens andre som selv havde mad med, fandt et andet sted at spise. Jeg selv, der som sædvanlig ikke havde hørt ordentlig efter eller læst at man kunne spise på havnen, var stået umanerligt tidligt op, for at smører madpakke m.m. dette afholdt mig dog ikke fra at deltage i restaurant besøget som var noget af det bedste buffet som jeg har prøvet og til en yderst rimelig pris. Så jeg havde min madpakke med hjem igen til en anden god gang!

KL 15,25 forlod vi Hundested og sejlede tilbage mod Rørvig med færgen Isefjord.

På vej tilbage på færgen nød vi igen det gode vejr med sol og varme.

Vel tilbage i Rørvig, sagde vi farvel og tak for en dejlig tur med munter og hyggelig samvær.

Endnu en vellykket udflugt med Gå-klubben og Aktive Pensionister.

Søren

Knud Rasmussens hus
Mindeplade for Knud Rasmussen.
På vej til Spodsbjerg Fyr
Udsigt fra Spodsbjerg Fyr.
Spodsbjerg Fyr og Minde vartegn for polarforskeren Knud Rasmussen.
Skib i sigte, nu går turen hjem igen, efter en oplevelsesrig dag.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.11 | 10:58
Sidste nyt har modtaget 43
20.11 | 17:40
Aktive Pensionister har modtaget 85
20.09 | 13:03
Data og strik. har modtaget 2
23.06 | 09:45
Udflugt / Kalundborg har modtaget 2
Du kan lide denne side