Tur til Sanddobberne i sommervarmen

Gåsegang i den dejlige natur.

 Sanddobberne.

Torsdag d. 14-6-18 drog gå klubben til Sanddobberne. Nogle mødtes på parkeringspladsen ved lægecentret i Fårevejle og stødte til resten ved Sanddobberne, vi var 29 der var klar til en anderledes gåtur. Den blev desværre ikke som planlagt, da Finn, forpagteren af campingpladsen, skulle guide os til Enghaveskoven og fortælle om stenværket der har ligget der. Han var desværre blevet forhindret, så vi måtte afsted på egen hånd.

Det blev lidt af en opgave, for der var ingen der kendte turen, så det blev lidt langs vandet, noget over markerne, det var en noget ufremkommelig tur og nogle valgte at vende om. Vi gik et stykke på landevejen, men nåede så til Enghaveskoven, hvor vi gik ned til vandet. Det var også et stykke med forhindringer, da man havde beskåret træerne og grenene havde man ladet ligge på stien, men vi nåede da frem til Stenværket, hvor vi var så heldige at Tove kunne fortælle om brugen af det og noget har jeg fundet lidt om.

Sanddobberne er et ejendommeligt landskab, der ligger bag den lagune, der er ved at blive snøret af til en strandsø. Sanddobberne er er en såkaldt barrierekyst. Naturen veksler mellem små klitvolde og fugtige lavninger. Her er store områder med lyng, klitter, enebær, ege og fyrretræer.

Før i tiden blev der gravet efter sten ude i bugten og længere ude i Kattegat. Et skib gravede stenene op og læssede dem af på et transportbånd, der førte dem til et stenknuseri på land. Man kan stadig se fundamentet af transportbanen ind til Starreklinte Stenværk. I dag er det ikke lovligt at fiske sten. Stenskærverne blev brugt da man lavede veje på Lammefjorden. Værket blev lukket i midten af tresserne.

På tilbagevejen gik vi på skovstien og ud på vejen, som vi fulgte tilbage til campingpladsen. Den var noget nemmere og det blev en tur på ca. 5.5 km.

Dem der var vendt om havde gået en tur ud på den nye badebro der er lavet ved pladsen.

Vi samledes ved et stort telt som vi havde fået lov at bruge og spise vores frokost. Nogle havde bestilt sandwich, som Jytte havde hentet og andre havde selv sørget for en madpakke. Efter vi havde spist, var der nogle der fik lyst til en is, men opdagede at kiosken havde middagslukket.  Ærgerligt.

Det blev en rigtig dejlig dag, selvom vi manglede guiden, og vejret var med os.

Gyda

Udsigten nydes!
Ingen må være i tvivl: De Aktive Pensionister er gode til at hygge sig!
Den nye badebro bliver inspiceret!

Christoffer Reenberg 23.08.2022 08:44

hej
Jeg kommer fra WWF Danmark og faldt over jeres beskrivelse af Starreklint stenværk. Jeg synes det lød meget interessant.
I må gerne kontakte mig 60159039

| Svar

Nyeste kommentarer

12.09 | 09:35

Den 10. oktober er en mandag. Skal der ikke stå søndagscafe søndag d. 9. oktober? mvh Karen Hvid

23.08 | 08:44

hej
Jeg kommer fra WWF Danmark og faldt over jeres beskrivelse af Starreklint stenværk. Jeg synes det lød meget interessant.
I må gerne kontakte mig 60159039

27.06 | 21:56

generalforamling

18.05 | 12:54

Turen til Ulkerupskoven og “ De fortabte sjæle” samt spisning af medbragte madpakker, hos Tut i hendes lille hus ved havnen i Nykøbing, var hyggelig.