Besøg på Naturkirkegården Holbæk

 

Naturkirkegården.

Torsdag d.11-8-16 tog 28 af de Aktive Pensionister en tur til naturkirkegården i Holbæk.

Vi var nogle stk. der mødtes i Fårevejle og resten stødte til i Holbæk.

Naturkirkegården blev indviet med gravkort i 2002 og første gravsted var Valnøddelunden. Naturkirkegården er på 3,6 ha. og er anlagt i samarbejde mellem arkitekt Karsten Rønnow og landskabsarkitekt Charlotte Skibsted. Det har været en løbende proces, hvor både kirkegårdsinspektør Henning Hansen og den kunstinteresserede formand Hanne Korsby har tilført stedet nye ideer og oplevelser.

Det bliver stadig udviklet med nye tiltag efter tidens behov. Det er ideen med kirkegården at det er kirkegårdspersonalet der passer området.

Kirkegården er virkelig et besøg værd for alle der interessere sig for natur, kunst og kirkegårde.

Der er et væld af naturens vilde planter og naturlige vækster. Kirkegården er først og fremmest begravelsesplads for urner, men den fungerer også som byens park.

Ved indgangen møder man den første store skulptur: Livets port, og parkeringspladsen er belagt med brosten i et bølgende mønster.

Det er også et meget smukt syn når man står og kigger over søen og ser det 8 kantede Margrethe kapel spejle sig i vandet.

Der er rigtig mange smukke skulpturer bl.a. Engledalen med 12 engle, der står i et utal af stauder og under valnøddetræer.

I valnøddelunden er der granitsøjler med et insekt øverst. Gravstenene i dette område skal være natur sten med indhugget tekst, men man behøver ikke en sten, da hver grav bliver markeret med en brosten med et nr. Overfor valnøddelunden er der en smuk bronzeskulptur: Emma på bænken.

Der er også ”Den grønne sten” som er fra Alta i Norge. Stenen er naturens egen kunst og den er 3 m. høj og vejer ca. 3 to ton. Når solen skinner på den er der et væld af glimmer i den grønne overflade. Stenen står i samme højde som kapellet og står man foran den er der en fantastisk udsigt over hele parken.

På anemone stien ser man skulpturer af små tykke mænd der viser livets bane. Skulpturerne er bygget op over menneskets liv: Vi hjælper hinanden på livets bane, vi velsignes af den lille tykke præst og til sidst afsluttes livet og vi føres ind i Edens have. På stien står der også en del af en lærkestamme med en bronzeplade, der markerer gravstedet.

Når man skal hente vand på kirkegården, sker det fra 2 store antikke granitkar, som er hentet fra en landsby i Kina.

Der er mange sorte bænke i parken, som er designet af: Nanna Ditzel, så man har rig mulighed for at tage en pause og nyde alle de smukke indtryk.

Man kan roligt tage derind flere gange, for der vil være forskellige indtryk efter årstiderne.

Efter besøget på kirkegården tog vi på Svanen og fik en rigtig dejlig frokost. Humøret var højt og stemmelejet lå som det plejer, når de aktive er samlet!!!!

Efter spisningen kørte vi hver til sidst og kunne atter tænke på, at vi havde haft en god dag med masser af nye indtryk.                        
Gyda

| Svar

Nyeste kommentarer

12.09 | 09:35

Den 10. oktober er en mandag. Skal der ikke stå søndagscafe søndag d. 9. oktober? mvh Karen Hvid

23.08 | 08:44

hej
Jeg kommer fra WWF Danmark og faldt over jeres beskrivelse af Starreklint stenværk. Jeg synes det lød meget interessant.
I må gerne kontakte mig 60159039

27.06 | 21:56

generalforamling

18.05 | 12:54

Turen til Ulkerupskoven og “ De fortabte sjæle” samt spisning af medbragte madpakker, hos Tut i hendes lille hus ved havnen i Nykøbing, var hyggelig.