Wiedergården i Dragør

Bestyrelse og suppleanter med to fra Wiedergårdens brugerråd

 Aktive Pensionisters bestyrelse og suppleanter på inspirationstur til:

 Wiedergården i Dragør 

Onsdag d. 19-4-17 tog 11 personer til aktivitetscentret Wiedergården. Vi ville besøge centret for at se om vi kunne blive inspireret af dem, til brug af nye tiltag i vores klub. Vi havde aftalt, med deres leder Hanne Berthelsen, at vi måtte komme og besøge dem og se deres center og måden de driver det på. Vi skulle være der kl. 10 og få en rundvisning af nogle af deres frivillige fra brugerrådet.

Vi fik en rigtig fin modtagelse og de startede med at fortælle om centret og viste derefter rundt.

I slutningen af 1980 var antallet af pensionister steget så meget i Dragør at kommunal bestyrelsen med 4 borgergrupper satte sig ned og udarbejdede en plan for et samværs – aktivitetshus.

Det er et dejligt indbydende hus, med en fin hall der er prydet med et stort væg arrangement lavet af gamle hollandske kakler, selvfølgelig fordi det var hollænderne, der startede med at komme til Amager for at dyrke jorden.

Det har nu bestået i mere end 25 år og bliver ledet Hanne Berthelsen og ca. 80 frivillige. De har ca. 60 aktiviteter og der er omkring 1200 brugere. De er åbne for nye aktiviteter, når der bare er nogen der står for dem. Det er gratis at benytte huset, men man skal bo i Dragør og være pensionist, førtidspensionist eller efterlønsmodtager.

De laver deres blad, Væveren, med et oplæg på 2500 stk. som udkommer 4 gange om året og bliver omdelt af ca. 55 frivillige.

Det var en fantastisk rundvisning, der var aktiviteter overalt, der var nok 25 personer der var i gang i motionsrummet, et lækkert stort og lyst rum. Der blev dyrket gymnastik i et andet rum, 15 personer spillede kort, nogle var i gang med data og nogle lavede lyd avis. Vi så deres træværksted der var fyldt med alt hvad der findes af værktøj. De får en del forærende og de havde b.la. fået en drejebænk doneret af Velux fonden. De søger en del fonde og er heldige at få hjælp der igennem. De har også den store fordel at de har lokalerne til formålet. Der er kælderrum hvor der bliver spillet billard, et rum med div. apparater til overspilning af gamle dvd. bånd og reparationer af computere og lignende.

Efterfølgende blev vi budt på kaffe og chokolade i deres fest lokale. Hanne fortalte om huset og hvordan de driver det. De bor i en rigtig god kommune, der kan se fordelen ved at have sådan nogle tilbud og lokaler, da det formindsker behandlings og servicebehovet.

Vi sluttede besøget på Wiedergården af med at spise frokost i deres hyggelige cafe. De serverer god mad til meget rimelige priser. Der er 2 lønnede i køkkenet og resten af arbejdet bliver lavet af frivillige.

Et rigtigt skønt hus med glade mennesker og god atmosfære. Vi fik nogle gode input og kunne bruge mange af deres ideer, MEN så har vi bare brug for flere frivillige og større lokaler.

Vi benyttede turen til en gåtur i det skønne Dragør. Sluttede den gode og indholdsrige dag af med en kop kaffe, inden vi vendte næsen hjemad igen.

Gyda.

Vi bliver beværtet med kaffe, chokolade og en uddybende orientering om Wiedergårdens historie, opbygning af aktiviteter m.m.
Birgit får masage på en speciel maskine. Den er helt utrolig effektiv til hele kroppen.
Masser af motions redskaber i det store motionsrum, som bliver flittigt brugt.
Der var en stor glæde og stolthed hos brugerne, over det vel udrustende værksted.
Vi sluttede dagen med en tur rundt i Dragør

| Svar

Nyeste kommentarer

12.09 | 09:35

Den 10. oktober er en mandag. Skal der ikke stå søndagscafe søndag d. 9. oktober? mvh Karen Hvid

23.08 | 08:44

hej
Jeg kommer fra WWF Danmark og faldt over jeres beskrivelse af Starreklint stenværk. Jeg synes det lød meget interessant.
I må gerne kontakte mig 60159039

27.06 | 21:56

generalforamling

18.05 | 12:54

Turen til Ulkerupskoven og “ De fortabte sjæle” samt spisning af medbragte madpakker, hos Tut i hendes lille hus ved havnen i Nykøbing, var hyggelig.