Del Din Passion med andre!!!

Henrik Pohl fra UCO 
kommer torsdag d. 12. april kl. 11 og fortæller om projektet, dette foregår medens Gå-klubben drikker kaffe.

DEL DIN PASSION MED ANDRE

 Odsherreds Ildsjæle er med i et projekt med ovennævnte titel.
Aktive seniorer på 60 år og derover i foreningslivet i Odsherred får nu mulighed for at inspirere og involvere unge mellem 16 og 30 år i et treårigt udviklingsprojekt med 1,6 mio. kr. i støtte fra Veluxfonden og forankret i Odsherred Kommunes Ungeenhed.
Ideen er skabt i Ungeenheden og udviklet i samarbejde med Socialt Udviklingscenter i København. Seks foreninger er ansøgere og engageret i projektet. Det er ud over Odsherreds Ildsjæle, Nykøbing Sj. Skytteforening, Gammel Scene på Odsherred Teater, Ældrerådet, Radio Odsherred og Det frivillige Mentorkorps.
Formålet med projektet:
• Samle mennesker over 60, som har lyst til at invitere unge med ind i det, de er optagede af og engageret i, for på den måde at give udsatte unge adgang til nye interesser, fællesskaber og muligheder.
• Gennem de interesser man allerede dyrker, kan ældre være med til at løfte et socialt ansvar og styrke den sociale bæredygtighed i deres lokalområde. Der skabes relationer med mening og værdi for begge parter.
• Få flere ressourcestærke ældre til at engagere sig i Odsherreds unges deltagelses- og fremtidsmuligheder.
• Være med til at udvikle erfaringer, metoder og viden om dette, som kan bruges af andre efterfølgende.
Projektets mål
1. Skabe frugtbare møder mellem frivillige +60 og udsatte/sårbare unge, som tager afsæt i en fælles interesse, der opleves som gensidigt meningsfuldt og gør en forskel for de unge.
2. Skabe et levedygtigt netværk af frivillige, der kan løfte i flok, og som i samspil med de kommunale indsatser kan styrke udsatte/sårbare unges livsmuligheder.
Der er nedsat en styregruppe med repræsentanter fra de deltagende foreninger. Fra Odsherreds Ildsjæle deltager Rud Teglers.
Henrik Pohl fra UCO Kompetenceforløbet er valgt som projektets koordinator.
Projektet starter den 1. januar 2018 og varer i 3 år. Herefter evalueres projektet med henblik på evt. at gøre det permanent i Odsherred Kommune og andre kommuner i landet
Se hele projektets opbygning, tidsrammer, succeskriterier og meget andet her 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

14.12 | 22:23
Aktive Pensionister har modtaget 59
12.12 | 09:01
Sidste nyt har modtaget 26
07.12 | 18:48
Julecafe 2018 har modtaget 1
29.11 | 16:10
Nytårskuren 2014 har modtaget 1
Du kan lide denne side