Gå-klubbens ture 2017

Ordrup Næs 2017

Som tidligere år har Gå-klubben været på nogle dejlige ture i løbet af sommeren.

 

Torsdag d.1-6 blev vores gåtur flyttet til Ordrup, da der var blevet gjort klar til nedrivning af en væg i vores lokaler. Vi mødtes på Centrets parkeringsplads og fyldte bilerne. Vi var heldige med vejret og fik en rigtig god dag.
Der var nogle der valgte at gå rundt og nyde det i Ordrup, andre valgte at køre lidt længere og gå Ordrup næs rundt. Det var en rigtig fin blæsende tur.
Vi mødtes alle på Cafeen i Ordrup efter gåturene, hvor vi fik serveret nogle flotte stykker smørrebrød.
Det var en meget hyggelig alternativ torsdags tur.
Gyda.

 

 

Næste tur Gik traditionen tro til Britta og Bent på campingpladsen.

 

VEJRGUDERNES  STORE  SYMPATI  FOR

AKTIVE-PENSIONISTER i Fårevejle og omegn.

Torsdag d. 15. juni  2017  kunne BRITTA  og  BENT byde 22 forventningsfulde 60+er og alle med særdeles godt solskins-humør VELKOMMEN til RØRVIG STRAND CAMPING, Skærbyvej 2  i Nykøbing, thi vejret viste sig fra den fantastisk pæne side: Rigeligt med  SOL fra  MORGEN til  AFTEN – bare HERLIGT ..!
Efter kort orientering om campingpladsen, som oprindeligt hed Skærby

Campingplads, etableret i 1925 som teltplads uden nutidens moderne faciliteter, lever Campingpladsen NU helt op til nutidens moderne krav. Her er f.eks. motions og fitness rum, sanitære forhold helt i top, gode TV-modtagerforhold og hvad hertil hører, endvidere 100% gratis Wi-Fi. Stort  UDVALG af masser af legeredskaber herunder udlejning af cykler, go-cart, elektriske løbehjul (AK-ja hvorfor ikke ..!)
Og meget mere, som uden tvivl tilgodeser nutidens børn og unge.

 Velassorteret kiosk med nogenlunde rimelige priser forefindes tillige.

 I alt ca. 300 standpladser, heraf udgør ca. 100 fastligger pladser medens de resterende parceller er forbeholdt såkaldt gæstepladser, benyttes i reglen af campister, som kun ønsker ophold på campingpladsen af kortere varighed, f.eks.
weekend eller måske i flere uger af gangen, sommerferie el. lign. Afstand fra Campingpladsen til attraktiv strand ca. 200 meter, i skrivende stund vandtemperatur ca. 18 grader med pil opefter .. !
DAGENS PROGRAM: Sædvanligvis, ved tidligere arrangementer, blev deltagerne opdelt i 2 grupper. Gruppe 1 bestod af pensionister som ønskede gå-tur på ca. 5 km., medens gruppe 2 IKKE ønskede gå-tur af længere varighed.

Formentligt pga. det ekstraordinære gode vejr  ønskede  samtlige  deltagere gå-tur til stranden v/Kattegat. Ca. 70% gik ca. 5 km. på stranden, medens de knapt så godt gående hurtigt  returnerede til campingpladsen..!

Kl. ca. 12:00 samledes  alle ved campingpladsens fælleshus, hvorefter den medbragte mad + drikkevarer under hyggeligt og fornøjeligt  samvær  blev indtaget. Efter frokost serverede Britta og Bent lidt mundgodt til gæsternes kaffe m.v.
Kl.ca. 13:00 guidede Britta købelystne 60+er, udelukkende kvinder, til en for de fleste kendte tøjforretning for begge køn:  OKAY MARKED på Rørvigvej nr. 124, kun 5 minutters gang fra campingpladsen, hvor alle forsynede sig med masser af tøj, til rimelige tilbudspriser ..! Sidst på eftermiddagen samledes rigtigt mange og trætte deltagere ved campingvognen, hvor vi sluttede den gode dag, med en lille forfriskning.


Britta & Bent.

 

Solen blev brugt flittigt denne dag.

Den sidste tur gik til Vallekilde, en fantastisk god og udbytterig oplevelse.

 

 Torsdagstur til Vallekilde.

 Torsdag d. 10-8 tog vi 23 personer til Vallekilde. Vi skulle se og høre om Vallekildes historie og opleve hvor Jytte, Jørgen og Britta har trådt deres barnesko.

Vi startede med at se øvelseshuset, som stod færdig bygget i 1884. Det blev bygget af teolog Ernst Trier, skolegymnastiklærer Andreas Bentsen og arkitekt Martin Nyrup, der også er arkitekten bag Kbh. rådhus. De 3 havde mødt hinanden til en nordisk gymnastikfest i Stockholm, hvor man lavede gymnastik efter det Lingske system. Det krævede en del plads, så de blev enige om at bygge øvelseshuset.  Huset har norsk byggestil og er fuld af små udskårne detaljer og bemalinger, det man kalder skønvirke.

Ernst Trier gik ind for at unge mennesker ikke kun skulle sidde og have boglig indlæring, men også skulle kunne et håndværk. Der var bla. en væveskole og en fiskeriskole og læreren der har givet et skib til kirken som er lavet af eleverne.

Derefter gik vi over til Korskirken hvor vi blev modtaget af præsten Hanne Sulkjær. Hanne har været præst i korskirken i 25 år og kunne fortælle rigtig meget om kirken og Vallekilde.

1864 tog Teolog Ernst Trier til Fyn for at være felt degn og der mødte han skræddersvend Jens Pedersen, fra Fårevejle og kapellan, i Vallekilde, Villiam Johan Hoff. Mødet blev indledningen til et langt venskab.

Ernst Trier blev gift med Marie Abel og fik 4 børn på 5 år. Marie blev smittet med fåresyge og døde. Hun blev begravet på sognekirkens kirkegård, men da der blev uvenskab mellem Ernst Trier og den indremissionske præst, der var i sognekirken og Ernst blev forbudt at komme på kirkegården, tog Ernst og nogle beboere hen og gravede Marie op igen og begravede hende uden for området, det der i dag er Trier gravene. Ernst mistede desværre også 2 af sine børn af sygdom.

3 år senere giftede Ernst sig igen med Marie Marstrand og fik 5 børn med hende.

I 1873 blev V.J. Hoff præst i den ny oprettede valgmenighed i Ubberup. Folk fra Hørve og Vallekilde egnen, tog turen til Ubberup i nogle år, men da den både var lang og besværlig, blev man enige om at lave sin egen valgmenighed og bygge kirken. V.J. Hoff kom så til Vallekilde og holdt søndagsprædiken hver 2. uge og Ernst Trier holdt prædiken de andre uger. En valgmenighed har selv indflydelse på beslutningerne, bla. valg af præst. En valgmenighed modtager ikke statsstøtte, heller ikke til præstelønning, men klarer selv sine udgifter gennem medlemsbidrag. Alle kirkelige handlinger i en valgmenighed har samme gyldighed som i en sognekirke. Vallekilde Valgmenighed består af ca. 600 medlemmer.

Kirken er bygget i 1882 og er bygget af lokale håndværkere og Vallekilde Højskoles håndværkerafdelinger. Kirken er bygget som et kors, er 8 kantet og med døbefoden i centrum. Stolerækkerne er sat op i buer, så man kan se hinanden og prædikestolen er nede på gulvet.

Kirken blev bygget om i 1920, den fik høje hvælvinger, kobberspir og et nyt korparti med glasmosaikker af Joakim Skovgaard. Kirkens øvrige dekorationer er malet af Troels Trier og Gudrun Trier Mørch.

Efter en lang interessant fortælling, gik vi over og fik kaffe og ostemadder i den gamle skole. Jytte og Jørgen kunne fortælle om deres tid som elever i de samme skolestuer. Skolen bliver i dag brugt til møder og ligende i valgmenigheden.

Efter kaffen gik turen rundt i Vallekilde. Søren og Jørgen kom i snak med en mand ved navn Froda der havde en interessant trold stående i sin have, han var så venlig at komme ud og fortælle om trolden som var lavet af hans ven, billedhuggeren Claes Lorentzen. Der står også en skulptur på et hjørne, som også er lavet af samme mand. Det beskriver et livsforløb, som desværre endte tragisk, da det er hans egen søn der forulykkede i et biluheld i Frankrig. Da Claes havde lavet den kunne han ikke holde ud at se på den hver dag og blive mindet om sin søn, så borgerne i Vallekilde blev enige om at købe den og sætte den som et vartegn. Der er desværre begået hærværk på den, der er smadret nogle glas og det er meget dyrt at få det lavet igen.

Det var en rigtig hyggelig krølle på vores byvandring. Vi gik derefter en tur i den smukke park ved højskolen, inden vi kørte hver til sit.

Det var en rigtig hyggelig og lærerig dag.

Gyda

 

Øvelseshuset Vallekilde Højskole
Den gamle friskole i Vallekilde, som nu er Korskirkens hus til møder, foredrag og meget mere.
Korskirkens præst Janne Sulkjær havde også sørget for kaffe til os i den gamle friskole.

| Svar

Nyeste kommentarer

12.09 | 09:35

Den 10. oktober er en mandag. Skal der ikke stå søndagscafe søndag d. 9. oktober? mvh Karen Hvid

23.08 | 08:44

hej
Jeg kommer fra WWF Danmark og faldt over jeres beskrivelse af Starreklint stenværk. Jeg synes det lød meget interessant.
I må gerne kontakte mig 60159039

27.06 | 21:56

generalforamling

18.05 | 12:54

Turen til Ulkerupskoven og “ De fortabte sjæle” samt spisning af medbragte madpakker, hos Tut i hendes lille hus ved havnen i Nykøbing, var hyggelig.